Waterresort Bodelaeke

Een dagje toerist in Giethoorn

Een van onze gasten heeft alvast een gezellig dagje Giethoorn voor u uitgestippeld! Zo kan een heerlijke vakantiedag op ons waterresort verlopen. Zullen we vast een datum plannen?

Het leuke van een vakantie in eigen land is dat we tussendoor ook nog bezoek ontvangen. Vanmiddag komen vrienden op bezoek en voor vanavond hebben we dan ook een tafel geserveerd in de Beachclub. Voordat we aan tafel gaan nemen we onze gasten nog mee naar Giethoorn. Natuurlijk doen we dat over water, in onze eigen sloep die al klaar ligt aan de steiger achter ons huis. Nu de dagtoeristen de grachten in Giethoorn hebben verlaten kun je heerlijk doorvaren.

We beginnen onze tocht bij het bekende standbeeld van Albert Mol. Vandaar uit varen we zo het toeristisch hart van Giethoorn in. Het blijft een prachtig beeld, de bruggetjes over het water met de mooie rietgedekte boerderijen en de vele hortensia’s in alle kleurschakeringen. Aan het eind van de grachten komen we uit op de Bovenwijde waar we genieten van de weerspiegeling van de ondergaande zon op het water. De fles prosecco en de borrelhapjes die we meegenomen hebben, komen nu goed van pas. Het levert goede gesprekken en prachtige romantische plaatjes op. Voordat de zon echt verdwijnt en we in het donker zitten, varen we weer terug naar Bodelaeke en leggen net op tijd voor onze reservering onze sloep aan in de jachthaven, om te genieten van een heerlijk diner.

 
Dwarsgracht