Waterresort Bodelaeke
Familie in sloep watersport

Favoriet bij watersporters

Een enthousiaste watersporter aan het woord

Hij vertelt u meer over de vele mogelijkheden in onze waterrijke omgeving.

In ons gezin zijn we allemaal waterratten. Wel doen we dat geheel op onze eigen manier. Zelf ben ik geen onverdienstelijke sportvisser en ben ik regelmatig de weekenden weg voor wedstrijden of voorbereiding op een wedstrijd. Onze tweeling van 14 jaar is al jarenlang actief in de zeeverkennerij. Zij zijn het liefst op het water in hun Laser. Mijn vrouw vindt het vooral heerlijk om te zonnen aan het water, zodat ze tussendoor een verkoelende duik kan nemen. Voor ons is het Waterresort dan ook de ideale bestemming. Met een vaardiepte van 1,60 kunnen onze jongens met gestrekte mast zo richting de grote Bovenwijde varen. Ze konden daar zelfs meedoen aan een wedstrijd. Zelf beschik ik over fantastisch viswater vanaf mijn eigen terras. Vanavond blijf ik wakker om te nachtvissen. Ben benieuwd of ik naast de enorme snoek en de grote karpers, ook nog een paling aan de haak kan slaan.

Ook mijn vrouw is aan het genieten. Bij de receptie heeft ze een ligbed gehuurd voor haar vaste plek op ons grote vlonder terras. Ze heeft eindelijk tijd om dat boek wat ze van de Sint heeft gehad te lezen. Tussendoor neemt ze een verfrissende plons vanaf de steiger en kan ze comfortabel weer aan land via de zwemtrap.

Sowieso hoeft ze weinig te doen deze vakantie. De jongens nemen elke ochtend om half 9 de ontbijtboxen in ontvangst en dekken voor ons de ontbijt tafel. Daarnaast gaan ze ook geheel vrijwillig voor ons naar de supermarkt, de Spar in Giethoorn. Want zeg nou zelf. Hoe cool is het om als zeilers je boodschappen per sloep over water te mogen doen.

Het waterrijke Bodelaeke en haar omgeving biedt allerlei mogelijkheden voor watersporten en -activiteiten