Waterresort Bodelaeke
Hotspot voor natuurliefhebber

Hotspots voor natuurliefhebbers

Een van de natuurliefhebbers van ons resort aan het woord

Natuurpark De Weerribben - Wieden mag met trots een hotspot voor natuurliefhebbers genoemd worden. We laten één van de natuurliefhebbers van ons resort aan het woord. Want er is nog veel meer natuurschoon in de buurt.

Voor vandaag hebben we fietsen gehuurd om de omgeving over land te verkennen. Bij de receptie hebben we lunchboxen besteld die we meenemen in ons handige fietsmandje. Onze bestemming is een rondje om de Beulakerwijde en Belterwijde. We genieten van het uitzicht en de scheepvaart op de grote  meren en wisselen dat af met de rust en de mooie natuur van  uitgestrekte rietvelden, bloemrijke hooilanden en dichtbegroeide moerasbossen van het natuurreservaat Weerribben-Wieden.

Halverwege stoppen we bij het bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Daar laten we ons uitgebreid informeren over de geschiedenis en de wetenswaardigheden over dit gebied. Fietsen in Nederland is een ontspannende bezigheid. Door de fietsknooppunten te volgen die de receptie ons meegaf vind je makkelijk je weg. Na een heerlijke dag op de fiets hebben we ons getrakteerd op een borrelplankje op het grote zonneterras van de Beachclub. 

Weerribben - Wieden is een gebied dat in alle seizoenen fascinerend en kleurrijk is: gele dotters in de lente, overdadig groen in de zomer, bronzen rietvelden in de herfst en ijsblauwe verstilling in de winter.